opslag en overslag centrumAta Trans, met hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Bergen op Zoom en Spierdijk, is gespecialiseerd in pakketvervoer. Hoewel de firma nog geen 10 jaar bestaat, wist ze al uit te groeien tot een vaste waarde binnen het Nederlandse transportlandschap, gewaardeerd door klanten tot ver buiten de Randstad.


“Voor ik Ata Trans oprichtte, reed ik zelf voor UPS Nederland als koerier, en daar heb ik de Renault Master leren kennen”, vertelt Ali Türk, directeur en eigenaar van het bedrijf. “De Renault Master is een degelijke bus met een scherpe prijs die goed is uitgerust. Zelfs in de standaard versie is de prijs-kwaliteitverhouding uitermate sterk. Ik rijd er zelf nog altijd graag mee en ook bij de medewerkers valt hij hier goed in de smaak. Omdat ik al een aantal jaren de Renault Master bestel, heb ik zowel de oudere als de allernieuwste modellen in huis. Dan zie je goed welke nieuwe technologieën worden toegepast en wat er met de tijd wordt veranderd of vernieuwd.

Bij onze laatste bestelling werd ons verzekerd dat de nieuwe modellen nog zuiniger zijn dan de vorige versies, en dat wordt door onze chauffeurs ook zo ervaren. Al blijven we natuurlijk een handicap ondervinden omdat we tijdens onze bezorgrondes – als onderaannemer voor UPS Nederland – heel korte afstanden rijden, met op een dag 70 of 80 stops. Precies daarom is het ook zo goed dat de Renault Master achteraan zo’n lage instap heeft.

ata trans upsIn Amsterdam ligt Renault Trucks dichtbij het kantoor van UPS, en dat is wel zo handig als er een reparatie nodig is. We hebben eigen monteurs, maar voor de grotere reparaties rekenen we toch op de diensten van Renault Trucks Amsterdam, dat ons bij problemen al enkele keren op een indrukwekkend snelle manier heeft voortgeholpen omdat ze veel onderdelen in voorraad hebben.

We groeien naar elkaar toe: de ontvangen service, de prijs en kwaliteit zorgt er voor dat onze keuze telkens opnieuw uitgaat naar een nieuwe Renault Master of een Renault Premium. Naast heel wat Renault Masters hebben we immers ook enkele vrachtwagens om de ladingen bij de klanten te gaan ophalen, soms tot twee trailers bij één klant. De pakketten worden dan in onze loodsen overgeladen in de kleinere bussen en bezorgd in onze regio – veelal West-Friesland en Zeeland. We rijden daarnaast op de buurlanden, Frankrijk en binnenkort komen daar ook nog andere landen bij, bijvoorbeeld Turkije met zijn boomende economie. Hiervoor zullen we nu eerst onze Renault Premiums inzetten, maar ik sluit niet uit dat er binnenkort nog enkele voertuigen van Renault Trucks specifiek voor de lange afstand bijkomen. We zijn een bedrijf in volle expansie, met grote plannen!”

ATA TRANS
 RENAULT TRUCKS: 24 Renault Master, 2 Renault Premium, 2 Renault Midlum
 ACTIVITEITEN: Hoofdzakelijk pakketvervoer, onder meer voor UPS
 WERKGEBIED: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, binnenkort Turkije
 VERBRUIK PER JAAR 16,5 liter/100 km voor de laatst geleverde Renault Masters (stadsverkeer)

 

Bron: http://www.renault-trucks.nl/nieuws/ata-trans.html